انواع سبک های ارتباطی سبک هایی هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا متوجه شوید که در هر بستر چگونه میتوانید با افراد ارتباط برقرار کنید و نیازهای خودتان را برطرف سازید. ارتباطات ما میتوانند شامل ارتباطات بین خانواده، ارتباطات بین دوستان، ارتباطات کاری و ارتباطات تحصیلی باشند. هر چقدر ما در زمینه پیاده سازی روابط و مدیریت آن ها دقت بیشتری داشته باشیم، قاعدتاً روابط ما کم تر به مشکل بر میخورند.
ما در ادامه مقاله قصد داریم که به صورت گسترده و تخصصی برای شما در رابطه با انواع سبک های ارتباطی موجود در سازمان ها و محیط های کار صحبت کنیم و برایتان بگوییم که چگونه میتوانید با مدیریت انواع سبک ارتباطی در سازمان ها، هم به عنوان یک فرد حرفه ای در سازمان شناخته شوید و هم از بروز مشکلات شدید تا حد بسیار زیادی جلوگیری نمایید. اگر شما نیز میخواهید روابط کاری را مدیریت شده پیش ببرید، با ما تا انتهای مقاله همراه بمانید.
چرا شناخت انواع سبک های ارتباطی ضروری است؟
در دنیای امروز، ما انسان ها نیاز داریم تا روش های ارتباط درست با همنوعانمان را بیاموزیم. به واسطه همین موضوع، شناخت انواع سبک های ارتباطی به یک ضرورت تبدیل شده است. هنگامی که شما استخدام میشوید، علاوه بر داشتن مهارت تخصصی، باید در رابطه با مدیریت روابط نیز اطلاعاتی داشته باشید در حال حاضر، داشتن اطلاعات در رابطه با انواع سبک های ارتباطی درست و اصولی دقیقاً به اندازه مهارت تخصصی شما مهم و حیاتی است. این ارتباطات، میتوانند بستر پیشرفت را برای شما هموار سازند و همچنین به شما کمک کنند تا با همکارانتان ارتباط مناسب و سازنده ای داشته باشید.
شناخت انواع سبک ارتباطی در سازمان اصلاً کار سختی نیست. شما با مطالعه و کسب تجربه، امکان این خواهید داشت که به طور کامل با سبک های ارتباطی آشنا شوید. هر چه شما به صورت اصولی تری از سبک های ارتباطی در این زمینه بهره ببرید، موفقتر خواهید بود.

چگونه میتوان انواع سبک های ارتباطی را فرا گرفت؟
شناخت سبک های ارتباطی چهارگانه که به عنوان مهم ترین سبک های ارتباطی شناخته میشوند، میتواند در زندگی تا حد بسیار زیادی راه گشای شما باشد. در کنار بررسی لزوم یادگیری این مهارت ها، شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چگونه میتوانید این سبک های ارتباطی را یاد بگیرید و به صورت تأثیر گذار از آن ها استفاده کنید. از طریق روش های گوناگون شما امکان یادگیری این سبک های ارتباطی را خواهید داشت. در ابتدا، شما میتوانید با استفاده از تجربیات خودتان در سازمان مدنظر متوجه شوید که چگونه میتوانید با مدیریت ارتباطات خود از بروز هرگونه مشکل جلوگیری کنید. قاعدتاً تجربه یکی از بهترین معلمانی است که میتواند به ما کمک کند تا یاد بگیریم چگونه باید با افراد دیگر ارتباط برقرار کنیم.
علاوه بر تجربه، شما با استفاده از روش های دیگری مانند مطالعه یا شرکت در کارگاه های آموزشی نیز امکان یادگیری انواع سبک های ارتباطی را خواهید داشت. به طور کلی بهترین ترکیب، ترکیب تجربه و مطالعه میباشد. یعنی شما باید در کنار استفاده از تجربیات خود در محیط کار، از منابع علمی نیز در رابطه با سبک های ارتباطی اطلاعاتی را بیرون بکشید و با مطالعه و ترکیب اطلاعات به دست آورده شده با تجربیاتتان، مشخص کنید که چه اقدامی میتواند برای شما گزینه بهتری باشد.
شناخت انواع سبک های ارتباطی
شناخت سبک های ارتباطی چهارگانه در کنار کسب اطلاعات در رابطه با لزوم یادگیری این سبک ها و نحوه استفاده از آن ها میتواند به شما کمک کند تا اطلاعات کاربردی تر و به دردبخور تری در این زمینه به دست بیاورید. به طور کلی چهار سبک ارتباطی غالب در سازمان ها وجود دارد که با شناخت این سبک های ارتباطی، شما امکان این را دارید که تا بالای هشتاد درصد روابط خودتان را به صورت حرفهای مدیریت کنید.
در برخی موارد، شاید نیازی نباشد کاری انجام دهید. میتوانید با شناخت و بررسی رفتار طرف مقابلتان متوجه شوید که از آن به بعد، باید چگونه و با او رفتار کنید. در بسیاری از موارد، رفتار نابجا یا بیان یک جمله میتواند تا حد بسیار زیادی وجهه کاری شما را خراب کند یا شرایط کاریتان را به خطر بیندازد. دقیقاً به واسطه همین موضوع است که شما باید قبل از شروع فعالیت خود در یک سازمان، سبک های ارتباطی را بشناسید تا متوجه شوید که چگونه باید در این سازمان رفتار کنید و با استفاده از چه اقداماتی امکان این را خواهید داشت که از بروز هر گونه چالش و مشکل در روند کاری خود جلوگیری کنید. اگر به دنبال سبک های ارتباطی چهارگانه هستید، این محتوا را تا انتها بخوانید.

سبک ارتباطی منفعل
یکی از انواع سبک های ارتباطی سبک منفعل میباشد. افرادی که به صورت گسترده از این سبک ارتباطی استفاده میکنند، معمولاً افراد ساکتی هستند و دوست ندارند تا در مرکز توجه باشند. معمولاً این دسته از افراد زیاد در بحث ها شرکت نمیکنند و در اکثر موارد تسلیم نظر دیگران هستند. افراد منفعل نسبت به موقعیت های آسیب زننده، عصبانی کننده، آزاردهنده و… واکنش چندانی نشان نمیدهند و در اکثر موارد همه چیز را بدون هیچ گونه اعتراضی میپذیرند. معمولاً افراد منفعل نمیتوانند به خوبی احساساتشان را نشان بدهند و همین فاکتور میتواند باعث انباشته شدن احساسات مخرب در آن ها شود و مشکلات زیادی را برای آن ها به وجود بیاورد.
معمولاً افراد در این سبک ارتباطی بسیار آسیب پذیر هستند. در صورتی که حس میکنید در محل کار خود چنین همکارانی دارید، باید رویکردهای خاصی را برای ارتباط با آنان انتخاب کنید. برای مثال باید به صورت مستقیم با این افراد حرف بزنید از آن ها سوالاتی بپرسید که پاسخ عمیق میخواهند. نظرشان را در رابطه با یک موضوع خاص جویا شوید زیرا این کار باعث میشود تا این افراد از لاک منفعل بودن در بیایند و تلاش کنند تا بیشتر برای خودشان در سازمان نقش قائل شوند.
این مطلب ادامه دارد…