فکر کردن قبل از حرف زدن یکی از مهمترین اصول در روابط اجتماعی، خانوادگی و دوستانه است. آیا تا به حال شده که بخواهید به عقب برگردید و حرفه را که زده اید تغییر دهید؟ این موضوع ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. البته که عادت صحبت کردن عجولانه یا احساسی می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. کلمات شما پتانسیل این را دارند که احساسات افراد را جریحه دار کند، به روابط شما آسیب بزند یا حتی یک مصاحبه کاری را دگرگون کند.
در اینجا دلیل مهمی برای ترک عادت حرف زدن بدون فکر وجود دارد: ممکن است صحبت های شما توسط ویدیو یا صدا ضبط شده و بعدا بر علیه شما استفاده شود. حتی اگر شما مسیج خود را پاک کنید، ممکن است یک کپی از آن جایی ذخیره شده باشد. در نتیجه در این متن می خواهیم با اهمیت فکر کردن قبل از حرف زدن و ترک عادت حرف زدن بدون فکر آشنا شویم.
به خاطر داشته باشید که دوبار فکر کنید و یک بار سخن بگویید. این در ذات آدمی نهفته است که به سرعت عکس العمل نشان دهد، اما اندکی تامل قبل از صحبت کردن می تواند تغییرات بزرگی را رقم بزند. با ارزیابی آنچه میخواهید بگویید در ذهنتان می توانید موقعیت را شناسایی کنید و تصمیم بگیرید که چه حرفی را میتوانید بزنید و چه حرفی را نمیتوانید.
مزایای فکر کردن قبل از حرف زدن
اینکه چگونه اول فکر کنیم بعد حرف بزنیم یک مهارت زندگی است که میتواند سودبخش باشد و مزایای زیادی را برای شما به ارمغان می آورد:
- این مهارت میتواند به شما کمک کند تا منطقی تر فکر کنید و تاثیر سخن هایی که میخواهید به زبان بیاورید را بررسی کنید. با ترک عادت حرف زدن بدون فکر اظهار نظر هایتان بیهوده نخواهد بود و از گفتن آن پشیمان نخواهید شد.
- مهارت فکر کردن قبل از حرف زدن میتواند به فهمیدن موضوع صحبت کمک کند. این مهارت به شما کمک خواهد کرد که دقیق باشید، استدلال بیاورید و مکالمات معنادار ایجاد کنید.
- این مهارت می تواند به شما کمک کند تا رفتار حرفه ای تر و متین تری از خودتان نشان دهید.
- فکر کردن قبل از حرف زدن علاوه بر مزایای بالا میتواند به شما کمک کند تا آرامش خود را حفظ کنید و در هر شرایطی خونسرد باشید.

اهمیت ترک عادت حرف زدن بدون فکر در چیست؟
فکر کردن قبل از حرف زدن میتواند باعث وقفه ای در مکامله شود. این موضوع به شما کمک خواهد کرد که تاثیر کلمات بر افراد دورتان را بررسی کنید. باید اطمینان حاصل کنید که نظراتتان با معنی و محترمانه است.
فکر کردن قبل از حرف زدن همچنین به شما این امکان را میدهد که پیامد های آنچه میخواهید بگویید را ارزیابی کنید و از توهین ناخواسته به کسی یا چیزی اجتناب کنید.
در نتیجه این مهارت به شما کمک خواهد کرد که ارتباط بهتری با اطرافیان برقرار کنید و تاثیرگذار تر و محترم تر باشید.
پیامد های صحبت کردن بدون فکر
سوءتفاهم ها، خجالت زدگی، رنجیدگی خاطر و دیگر ناراحتی ها می تواند پیامد های صحبت کردن بدون فکر باشد.
این کار می تواند روابط را به خطر بیندازد، به خصوص اگر بی ادبانه و غیر محترمانه صحبت کنید. افراد اگر بدانند شما بدون فکر صحبت میکنید، حرف شما را باور نکنند. از همین رو موجب بی اعتمادی در روابط خواهد شد. همچنین اگر شما ناخواسته قانون را نقض کنید، ممکن است عواقب قانونی داشته باشد.
حرف زدن بدون فکر می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد از همین رو مراقب کلامتان باشید.

چگونه اول فکر کنیم بعد حرف بزنیم؟
برای بهبود ارتباط تان با دیگران بهتر است مهارت های فکر کردن قبل از حرف زدن را تمرین کنید. برای این کار در ادامه چند تکنیک را برای شما آماده کردیم تا با تمرین آنها می توانید مهارت های خود را بهبود دهید.
- با خودتان روراست باشید و ارزش افکارتان را بشناسید: اگر زمان بیشتری برای پاسخ دادن احتیاج دارید، به خصوص اگر در مکان های عمومی استرس میگیرید، درخواست کنید که به زمان بیشتری برای پاسخ دادن نیاز دارید.
- حاضر بودن در اجتماعات را تمرین کنید: به صورت مستمر به افراد دور و برتان گوش کنید. به زبان بدنشان، لحن صحبت و دیدگاهشان بیشتر توجه کنید و محترمانه پاسخ دهید.
- یک نفس بکشید و مکث کنید: از تکنیک های روانشناسی خاص مانند شمردن تا پنج یا نفس عمیق کشیدن استفاده کنید. به خودتان کمی زمان بدهید و این سوال ها را از خودتان بپرسید: بهترین عکس العمل در این شرایط چیست؟ یا چه چیزی را در اینجا به دست خواهم آورد؟ این سوال ها شما را از جواب های احساسی و معمولا بی ادبانه در این موقعیت ها دور میکند.
- فکر کنید تا کلمات را با دقت انتخاب کنید: از خودتان بپرسید که کلمات شما واقعی، کاربردی، الهام بخش، لازم یا مهربانانه هستند یا خیر. اگر سخنی که قصد گفتن آن را دارید با 5 فاکتور بالا همخوانی داشت، پس ارزش بیان کردن دارد.
به خاطر داشته باشید که فکر کردن قبل از حرف زدن میتواند شما را از ساعت ها و گاهی سال ها پشیمانی دور کند.
چرا این اتفاق می افتد؟ چرا افراد نمیتوانند مهارت فکر کردن قبل از حرف زدن را تمرین و اجرا کنند؟
پاسخ این سوال معمولا به نحوه کنترل تکانه یا به عبارت دیگر فقدان این کنترل است. کنترل تکانه در واقع توانایی کنترل میل به انجام کاری یا کنترل واکنش غیر ارادی به چیزی است.
از همین رو این امکان وجود دارد که به دلیل مشکلات در کنترل ایمپالس نتوانید مهارت فکر کردن قبل از حرف زدن را تمرین و اجرا کنید.
مطمئنا تا به حال از خودتان پرسیده اید، ترک عادت حرف زدن بدون فکر چیست و چرا نمیتوانید قبل از مکالمه با دیگران فکر کنید. دلایل زیادی وجود دارند که باعث میشوند نسنجیده حرف بزنید.
این مطلب ادامه دارد…