می دانید که رشد اجتماعی اریکسون چه مراحلی را دارد؟ شما هم به دنبال بررسی نظریه اریکسون به زبان ساده تر هستید؟
قبل از پرداختن به مراحل رشد اریکسون بهتر است که در خصوص آقای اریکسون و زندگی وی اطلاعاتی را به دست آورید. اریکسون یکی از شناخته شده ترین روانشناس های دنیا می باشد. وی اهل کشور آلمان بوده و در سال 1994 در گذشت. در مبحث مربوط به رشد اجتماعی، می توانید نظریه اریکسون را مشاهده کنید. معمولا کتاب ها و مقاله های وی اساس و پایه رشد اجتماعی را شکل داده اند. بسیاری از دانشجویان روانشناسی نیز در دانشگاه ها، کتاب های اریکسون را مطالعه می کنند. وی توانست با بهره مندی از تاثیرات اجتماعی، فرهنگی و محیطی، نظریه خود را ارائه دهد. بسیاری از محققان بر این باورند که نظریه اریکسون در خصوص رشد اجتماعی بسیار کامل تر و جامع تر از نظریه فروید می باشد. رشد انسان با رسیدن به بلوغ تمام نمی شود. رشد جریانی است که از بدو تولد تا پیری انسان ها ادامه دارد. رشد اجتماعی به تغییرات ذهنی و شخصیتی افراد تمرکز دارد.
اهمیت رشد اجتماعی اریکسون
شما می توانید جهت بررسی نظریه نهفتگی اجتماعی اریکسون، کتاب های وی را تهیه و آنها را مطالعه کنید. رشد اجتماعی بسیار گسترده و وسیع می باشد، بنابراین برای درک کامل آن بایستی ساعت های طولانی مطالعه داشته باشید. بر اساس نظریه اریکسون در خصوص رشد اجتماعی، افراد بایستی در حین مواجه شدن با بحران ها آنها را مدیریت کنند. در غیر این صورت بحران پیش روی شان به یک مسئله ی بزرگی تبدیل می شود. روابط اجتماعی تاثیر مستقیمی را در تحول روانی افراد دارد. البته برخی از روانشناسان نیز از نظریه فروید پیروی می کنند و مخالفان سرسخت نظریه اریکسون هستند. با این حال توصیه می گردد که برای آشنایی بیشتر با جنبه ها و مراحل مربوط به رشد اجتماعی، مقاله ها و نوشته های اریکسون را با دقت بالایی مطالعه نمایید. پیشنهاد می شود که تا آخر مطالب پیش روی تان با ما همراه باشید.

مراحل رشد اجتماعی اریکسون
همانطور که در قسمت قبلی نیز اشاره شد، بسیاری از افراد به دنبال بررسی نظریه اریکسون به زبان ساده تر هستند. آقای اریکسون رشد اجتماعی را مختص دوره ی خاصی از زندگی انسان تلقی نمی کند. بلکه بر این باور است که افراد در طول زندگی خود به درجه ای از رشد اجتماعی می رسند. همچنین یکسری از مهمترین مراحل را نیز برای رشد اجتماعی در نظر گرفته است. بسیاری از روانشناسان مراحل مربوط به رشد اجتماعی آقای اریکسون را با مراحل هشتگانه اریکسون می شناسند. در مراحل یاد شده به تمام برهه های زندگی انسان پرداخته شده است. توصیه می شود که با دقت و حوصله ی بیشتری هر یک از مراحل مربوط به رشد آقای اریکسون را مطالعه کنید. همچنین در صورت داشتن هرگونه پرسشی راجع به مراحل رشد اریکسون می توانید از روانشناسان خبره و مجرب کمک بخواهید.
اعتماد در برابر بی اعتمادی از مهمترین مراحل رشد اریکسون
اولین گام رشد اجتماعی اریکسون را اعتماد در برابر بی اعتمادی شکل داده است. این حس معمولا بین تولد تا یک سالگی ایجاده شده و از اساسی ترین مراحل رشد انسان به شمار می آید. نوزادی که به دنیا آمده است می تواند نسبت به افرادی که از او مراقبت می کنند، حس اعتماد را در خود پرورش دهد. نوزادها در این مرحله از زندگی خود می توانند حس وابستگی را نیز تجربه نمایند. رشد نوزاد زمانی اتفاق خواهد افتاد که در جهان هستی احساس امنیت داشته باشد. زیربنای شخصیت سالم آدم ها را حس اعتماد شکل داده است. افرادی که نسبت به دنیای اطراف خود بی اعتماد هستند، نمی توانند به رشد اجتماعی لازم دست پیدا کنند.

خودگردانی در مقابل دودلی
نظریه اریکسون به زبان ساده تر را می توانید در کتاب های مختلف روانشناسی مشاهده کنید. همچنین تمام کتاب های روانشناسی مراحل هشت گانه رشد اجتماعی آقای اریکسون را تشریح کرده اند. دومین مرحله ی رشد اجتماعی را خودگردانی در برابر تردید شکل داده است. این مرحله یک تا سه سالگی نوزاد را در بر می گیرد. نوزادها در این برهه ی سنی از احساس های عمیق تری برخوردار هستند. بنابراین یاد می گیرند که در برابر تردید و شرم مقاومت نمایند. همچنین نوزاد ها در این دوران می توانند حرکات مستقلی را انجام داده و مهارت های مختلفی را کسب کنند.
نوآوری در مقابل احساس گناه
یکی از مهمترین گام های رشد اجتماعی اریکسون را نوآوری در مقابل احساس گناه شکل داده است. در این دوره از زندگی کودک اتفاق های بسیار مهمی در حال شکل گیری می باشد. کودکان می توانند به کمک بازی های مختلف، مطالب بسیار گوناگونی را بیاموزند. همچنین می توانند با اطراف پیرامون خود تعاملات لازم را برقرار کنند. والدین نیز بایستی در این مرحله از رشد اجتماعی کودکان خود آگاهانه رفتار کنند. به جای تنبیه کودک خود می توانند او را تشویق نمایند که رفتارهای مثبت را تکرار کند. کودکان در چنین شرایطی حس ابتکار را در مقابل گناه تجربه خواهند کرد.

سخت کوشی در مقابل تنبلی
در حین بررسی نظریه اریکسون به زبان ساده تر، می توانید راجع به فرایند رشد اجتماعی اریکسون نیز اطلاعاتی را کسب کنید. چهارمین و اساسی ترین مراحل رشد اجتماعی افراد را سخت کوشی در برابر تنبلی شکل داده است. کودکان در این دوران می توانند با دستاوردهای خود احساس غرور کنند. پیشنهاد می شود که کودکان در این دوران از زندگی شان، مورد تشویق معلم ها و والدین خود قرار بگیرند. در این صورت می توانند حس صلاحیت و کفایت را در وجودشان پرورش دهند. در غیر این صورت از یادگیری و شکوفایی توانایی های خود دست خواهند کشید.
این مطلب ادامه دارد…